v.28

Imorgon går jag in i vecka 28. Härligt! Igår var det exakt tre månader kvar och nu är jag i tredje trimestern. Jag tycker att veckorna går lite fortare nu när jag sluppit illamående, humörsvängningar och att det hela dagen drar och sliter i magen.


Fast nu börjas det igen. Info från familjeliv:
Nu kan du börja få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Jo tack jag har märkt det! och så har jag börjat få sammandragningar när jag går mycket i trappor eller jobbar långa arbetspass. Betyder det att tiden kommer att smyga sig fram nu de sista tre månaderna?

BRISTNINGAR

Jag läser så mycket strunt nuförtiden gällande det här med att vara gravid. Idag stod det någonstans (kanske pampers nyhetsbrev - hur jag nu lyckats få det till min mail) att det här med bristningar på magen är ärftligt. Ringde mamma för att kolla upp saken men nej, hon hade minsann inte haft bristningar på magen även om hon haft en superstor mage. Drar en liten suck av lättnad men ifrågasätter ganska snabbt om den här informationen är tillförlitlig. För min mamma har nämligen samtliga (3) graviditeter varit som en dans på rosor eller är det så att hon har glömt att hon sov lite mer och att hon inte alltid orkade ta den dagliga promenaden eller la sig och vilade när dammråttorna anföll?

Ett säkrare kort är nog att fråga syster men jag vågar inte ringa nu för jag har ringt till henne cirka hundra gånger redan idag. Får ta och fråga imorgon då syster med man och hundra barn kommer hit.

Så får vi se om det där med ärftligheten stämmer!


99

99 dagar kvar. Nu börjar det närma sig. Fast det känns fortfarande som en evighet.

SPIKMATTA

Tips! I början av veckan hade jag väldigt ont i ljumsken. Början till foglossning tänkte jag. På tisdagskvällen hade jag så ont när jag skulle gå och sova så jag nästan började gråta. Satt med värktabletter i högsta hugg men kom då på att spikmattan ligger under sängen och samlar damm. Efter 20 minuter på spikmattan så var värken bortblåst.

P.S. Min barnmorska rekommenderade mig att använda spikmattan. Alltså ingen fara för gravida!


FYNDATHalva reapriset på Åhlens! Resultat: pyjamas 35 kr, jeans 50 kr, kofta 35 kr och shorts 20 kr.


Kom ihåg!
Om du tilldelar dig själv köptstopp i en månad så bör du inte gå in i en enda affär.

BARNMORSKEBESÖK

Igår var vi hos barnmorskan. Härligt att höra bebisens hjärta slå. Det var extra mysigt eftersom bebisen de senaste dagarna har rört sig men inte med samma kraft som i förra veckan. Det fick jag igen inatt/imorse vid 05 då det var ett väldans härjande där inne. Pricken är precis som sin mamma i unga år, en nattmänniska. Det är ofta jag vaknar på natten och den lever ett vilt liv.

Det sägs att man redan nu, från vecka 25 ungefär kan urskilja bebisens dygnsrytm. Så om den inte ändrar sig så kommer vi får vara vakna på natten och sova på dagen. På dagen när man ska vara sociala och alldeles strålande nyblivna föräldrar. Men det skiter jag i!

Barnmorskebesöket gick bra och bebisens hjärtljud eller vad det heter låg på 135 slag (i minuten?).
Mina värden var också helt okej men jag skulle ändå börja med järntabletter (niferex) eftersom det är från och med nu som järnvärdet brukar sjunka.

Sen så bokade vi in samtliga besök. Sista inbokade besöket är 4:e December och hon tyckte att vi redan nu skulle ställa in oss på att vi kommer att få en Decemberbebis även om beräknat datum är i slutet av November. Bara tiden kan utvisa när liten behagar komma ut.

YOGA

Har den senaste veckan haft så fruktansvärt ont i ryggen och varit trött i hela kroppen. Idag hoppas jag råda bot på det för jag ska på yoga för sådana i mitt tillstånd, gravida alltså. Uppdaterar om gravidyogan senare.

BOK

Just nu läser Att föda av Gudrun Abascal. Fast jag har ännu inte vågat mig på de delar där det handlar om förlossningar som inte följer det vanliga mönstret. Kanske dags att ta tag i det! Fast jag tror att det är viktigare att mannen läser de delarna eftersom han troligtvis kommer att vara lite mer medveten vid förlossningen eller vad vet jag. Jag har aldrig fött barn tidigare.

 

LÖRDAG

Den blivande pappan spelar hög musik och bebisen dansar i magen på den blivande mamman som helst av allt bara vill sova.

Alla andra fattar att det är lördagskväll förutom jag för jag är så trött så trött.


KÖPSTOPP

Jag har gett mig själv köpstopp med modifikation. Handlasakertillbebisköpstopp. Inte för att jag handlat så mycket men det blir ändå en liten sak här och en liten sak där bara för att det är så smått & sött. Jag har ärvt massvis med kläder och mer kommer.

Det enda som ska inhandlas i klädväg innan Pricken kommer är de allra första kläderna.
Det ska inte göras nu såklart utan sen i början av Oktober. Då ska mannen med har jag bestämt! Så det blir ingen söt liten prickig jumpsuit även om jag så gärna vill. Så nu blir det inget mer köpt till liten utan vi får vänta till September då de lite större sakerna ska planeras.Under Augusti kommer jag att uppdatera bloggen med det som redan inhandlats samt fina saker som jag för tillfället bara får titta på.