SMÅ SKOR
Kan man använda sina egna gamla små skor  på barnet?
Jag och mannen har en hel drös av gamla små skor som vi hade när vi var barn.

FÖRBEREDELSER

Kom ihåg!

Inhandla brie- & mögelost så att det finns i kylskåpet vid hemkomst från bb.


Hittade pastoriserad brieost från Euroshopper men den smakade skit.
Köp en lyxigare variant. Ett besök på Möllans Ost  kan vara värt pengarna.  

PRICKEN

Vi kallar bebisen i magen Pricken.

Den här jumpsuiten från Oii skulle passa.

Bild lånad från Oii Design - ekologiska barnkläder.


Bild lånad från Oii Design - Ekologiska barnkläder.


MATSÄCK

Idag hade jag med mig en hel tygkasse full med mat till jobbet. Jobbar från 9-18 vilket är alldeles för länge för en hungrig gravid kvinna som har svårt att sitta ner för länge. I min tygkasse kan man finna banan, nektarin, vindruvor, en köttbit, potatissallad, broccoli, en macka och så finns det tillgång till äpplen här på jobbet. Förhoppningsvis klarar jag dagen!

CORALINE

I mars månad väntade jag och mannen med spänning på om det var ett litet liv i min mage. Första "försöket" och vi tänkte att det för oss, liksom för så många andra i vår omgivning, skulle ta lång tid. Att våra liv framöver skulle kantas av många månader  med denna förväntansfulla spänning. Jag hoppades såklart och kunde inte tänka på annat.

Den 14:e gick jag och en vän på bio, Coraline på BUFF (Barn och ungdomsfilmfestival här i Malmö). Filmen börjar med att Coraline springer över kullar och jag blir tämligen åksjuk och känner mig helt instängd där jag sitter i mitten av raden. Jag blundar, tar små klunkar av mitt mineralvatten och andas djupt. Inga spyor som tur var! Väl ute så inser jag att det kanske är så att jag är gravid. Ringer mannen och går sen och köper ett graviditetstest med ett leende på läpparna. Morgonen efter så vaknar vi båda väldigt tidigt och gör testet som visar ett plus. Helt overklig känsla!

MItt tips till dig som är gravid är att inte gå och se Coraline på bio de första tre månaderna. Annars är det en väldigt bra film som jag kan rekommendera.

P.S Jag såg inte 3D-versionen av Coraline då hade jag nog inte lugnt suttit kvar på min plats.


CRAVINGS

Alla möjliga människor frågar: Har du några speciella cravings? Nej, nej och åter nej jag har inga cravings. Inte ens en liten antydan till att ha någon heller. Jag försöker och försöker se en liten antydan till cravings men nej jag slickar inte på batterier, äter inga tegelstenar eller gröna äpplen. Gräna äpplen som min hurtiga barnmorska typiskt nog hade som cravings. Godis äter jag men inte mer än tidigare och vindruvor äter jag lite mer av men det är för att jag inte ska äta så mycket godis. Vi får se om det kommer något men än så länge är jag bara tråkig eller så är det fisken jag äter tre gånger i veckan och intaget av en ganska välbalanserad kost som gör att jag inte får några cravings. Nu lät allting ännu tråkigare så jag fortsätter mitt sökande efter en antydan till en liten cravings.

♥ KÄRLEK

Med pompa & ståt firade vi vår 2-årsdag idag, mannen och jag. Tacos och lättdryck med smak av svartvinbär och så några avsnitt Six feet under innan mannen gick till jobbet vid 20:30. Romantik på hög nivå!

SPARKAR

V. 23 
Idag utropar jag: Åhhh bebisen sparkar så jag kan se utanpå tröjan!!!
V. 21
Mannen känner sparkar när han lägger handen på magen. Jag känner bebisens sparkar väldigt mycket under semesterveckan på Öland.
V. ?
Tror att det är runt v. 16 som jag börjar känna bebisens rörelser i magen.


RESESÄNG

Den här resesängen vill jag ha.
Frågan är hur länge man kan använda sig av den? Den är verkligen inte dyr så man kanske kan köpa sig en stabilare när det behövs.
Bild lånad från Babyland.

TANKEN

Har varit lite emot tanken att starta en blogg, bara för att jag är gravid. Igår slog det mig att jag måste skriva dagbok under graviditeten och tänk vad smidigt att göra det via internet. Så det blir kombinerad dagbok och anteckningsbok från en gravid småländsk tjej som bor i skåne.