prickigt & packning

feber i tre dagar och nu är minibebisen helt prickig. så nu har även flisan haft tredagarsfebern och idag fått låna namnet pricken av storasyster.

mitt i all feber och jag vill bara vara hos mamma för annars så skriker jag så har jag försökt packa inför tre veckor i kalmar. vad svårt det är att packa för så lång tid iväg. visst skulle vi kunna ta minimalt med kläder men jag orkar inte se flickorna i samma utstyrsel varje dag. sen så kräks flisan fortfarande på både sig och folk i sin närhet så jag måste ha en del ombyten med mig. nu är det mesta packat och imorgon åker vi.

datorn får hänga med och borde packas ner nu men jag ska bara...


våren är här


idag har kusinflickorna L, från kalmar varit här. deras mamma, min svägerska kommer ursprungligen från lund så de var och hälsade på släkten under helgen och hade hon ett jobbmöte inplanerat idag så då passade det perfekt att vi var lite barnvakt. vi har haft en jättemysig dag. flickorna kom lite efter 8:30 och då väckte vi sjusovaren pricken. sen fixade vi iordning oss och gick ut runt 10. vi hade planerat in att vi skulle gå till paletten för att titta på sköldpaddorna vilket var väldigt uppskattat. sen blev det promenad, lekplats och lunch utomhus.

vårmys helt enkelt!


härlig bukett som svärfar kom med i lördags


feber

 
stackars flisan har haft hög feber idag också.gårdagen

gårdagen startade med ett gallskrik klockan 06. tog upp minibebisen och hon var så varm så varm. tempen stannade på 39,1. pricken vaknade av allt skrikande och sambon gick upp med henne. tänkte att efter lite mat kommer väl flisan att somna men hon ville hellre gnälla - stackarn. själv ville jag inget hellre än att sova då jag på fredagen hade varit på puben med en vän. tre öl för en ovan trött småbarnsmamma fick mig att bli seg och huvudet höll på att sprängas. till sist kom sambon in och tog även mini så jag fick en timmes sömn innan han skulle iväg på möte. pricken var inte heller på sitt bästa humör och kändes lite varm så vid 9.30 somnade hon och till slut somnade även flisan och sen jag.det är mysigt att sova i den egentligen för lilla p&t-insatsen.

när inget annat fungerar får man ta till vaggning.


när sambon väl kom hem igen stod det städning och matlagning på schemat. på kvällen väntade kalas för mig. sambons föäldrar och bror med familj skulle komma. (jag fyller år på torsdag men då är vi på öland så blev påsk och födelsedagsfirande igår istället.) tänkte att nu får vi sätta fart men kroppen lydde inte. jag städade i slowmotion medan sambon fixade mat och efteråt även fick städa det mesta. kvällen blev lyckad och efter god mat och kaffe piggnade jag till. 


 

påskinspirerad mat - små runda köttbullar och västerbottenpaj.

              

p.s. gårdagens insikt - det är verkligen inte värt att dricka alkohol när barnen är små. så nu dröjer det till nästa gång.


björnbebisen gungar


fredagsvikt

fredagsvikt: 87,3 (+0,3 på 3 veckor)


nu är det nya tag som gäller. jag kan och jag vill. nästa vecka åker jag hem till mamma i kalmar och då finns det ingen risk att man sitter och glafsar i sig chips eller godis en vardagskväll. man brukar även känna på sig när hon tycker att man tar för stora portioner. så älskar hon många och långa promenader. när man själv inte är med på noterna så kan det ibland vara enerverande att känna pekpinnen i ryggen men hon vill mig bara väl. just nu så passar det perfekt och fyra veckor med mamma kommer göra gott för att bryta dåliga vanor.

världens bästa mamma och mormor som vi inte träffat på tre månader.

eftersom jag ska ska iväg i tre veckor funderar jag på att ta mina mått också. inte säkert att jag har tillgång till våg varje fredag. återkommer på den punkten. 


peppning

mina små ögonstenar!
har världens bästa flickor och vill verkligen inte var en trött och irriterad mamma. tycker att det borde vara pepp nog men tydligen så tycker inte min hjärna detsamma. har lite planer för en peppningen till en förändrad livsstil men ska fundera lite till.

inser att livet blir enklare utan alla dessa överflödiga kilon men så svårt att ta tag i det. kört styrka och promenader men just styrketräningen känns inte helt ok. känner verkligen att magmusklerna är lika med noll och de är ju liksom grunden i all träning. på grund av det så gav jag upp helt.


sömn

nu är vi tillbaka i de gamla rutinerna igen. välling i soffan och sen lägger vi henne i sängen. efter lite prat så somnar hon av sig själv. så skönt och vi njuter fram till nästa "skrik för jag vill inte sova period".

igår såg det ut så här.


bitterfittan

dålig uppdatering här på bloggen men jag har haft en liten formsvacka. har kännt mig oerhört trött, lättirriterad och ganska arg i några veckor vilket gör livet surt för mina nära. boven är antagligen de minipiller jag började med för 2,5 månad sen. förhoppningsvis så är det dem som gör mig till en riktig bitterfitta. en annan otrevlig sak med pillrerna är att jag som vanligt fick min mens efter 3 veckor men sen har det fortsatt och fortsatt och fortsatt. var och tog cellprov och barnmorskan där sa att det var för att slemhinnorna tunnas ut. men ärligt talat hur länge ska jag vänta ut att det ska sluta?

en annan vanlig biverkning är viktökning och det vore väldigt jobbigt eftersom jag i så fall kommer att kämpa i uppförsbacke. 

så nu struntar jag i att knapra hormoner. hormoner som ska fungera som preventivmedel men som gör att vi tvingas leva i avhållsamhet. som om inte det gör en till en riktig bitterfitta!


kan rekommendera boken bitterfittan. läste den innan jag fick barn och tyckte den var jättebra. ska läsa om den för att se vad jag tycker nu när jag mer är i samma sits som hon i boken.