händer och fötter

tänkte ta lite bilder på flisans händer och fötter. hon var inte alls med på noterna utan ändrade humör från superglad bebis till jätteledsen.         


vem har tid?

vi prioriterar inte direkt det här med att vattna blommorna i vår familj. har senaste månaden fått tre fina blommande växter som kräver vattning och lyckats ta död på dem alla. hoppas att någon av barnen ärvt sin farfars gröna fingrar.


 


gymbesök

lyckades pallra mig till gymet imorse. så himla skönt det var att träna och göra något för sig själv. det var ingen annan som tränade så det var tyst så tyst och alldeles underbart.

snälla moster

snälla finaste moster l kan du göra mina fotavtryck?  


ps: färg och papper har min mamma varit och handlat men hon får liksom inte tummen ur


bebisvikt

bebisvikt: 6330 gram (ökning med 900 gram på en månad)

igår var det mammagrupp på bvc. vi pratade om smakportioner och jag får sådan lust att börja ge flisan det. vi började med gröt till pricken när hon var 3,5 månad eftersom hon åt och åt och åt på kvällen. hon blev aldrig mätt och kunde dricka uppemot 600 ml ersättning på några timmar. så vid 4 månader var hon uppe i en portion gröt och skrikandet slutade. kokar vi potatis eller morötter här i dagarna så kan vi ju börja. annars kanske vi kan ta det nästa lördag så att kusinerna får vara med. vad säger du sis? men helst ingen favorit i repris  - klicka här.


inställd fredagsfralla

fredagsvikt: 87 kg (-0,9 på 2 veckor)

har inte slarvat med maten alls sen i måndags men tänker inte deppa ihop över resultatet utan fortsätter i samma anda. noll tolerans är det som gäller. inga kakor, godis, chips eller läsk. vilket betyder att även fredagsfrallan är inställd fram till påsk. big nono!


uppe långt före tuppen

idag blev den av, morgonpromenaden. flisan vaknade 5 för mat och somnade sedan om men för ovanlighetens skull så vaknade även pricken. efter välling och försök till att få henne att somna om så gav jag upp. istället för att vara en trött mamma som inte orkar leka tog jag på oss ytterkläder och så tog vi en långpromenad. så himla skönt.

ska verkligen försöka peppa mig själv till att gå morgonpromenader. vaknar flisan runt 05:30 så kan vi gå efter att hon ätit. detta kräver att jag lägger mig tidigare på kvällen men det är inte så svårt att fixa. morgonpromenader har tidigare fått min vikt att rasa så det borde vara pepp nog kan jag tycka.

sambon är nu iväg med pricken på promenad och lekdate. jag och flisan ska i eftermiddag gå till bvc för mammagrupp. tror vi ska prata om smakisar idag. så blir det ny vägning av minibebisen.


separationsfas?

vad hände med min lilla pricken som vi bara kunde lägga i sängen så somnade hon av sig själv. det började så smått i söndags då hon vägrade somna. sen har hon nu tre dagar i rad klamrat sig fast vid mig och somnar efter mycket om och men i min famn. känns extra tungt när jag varit själv med barnen vid läggning den här veckan. tur är att när flisan väl somnar runt 18-19 så sover hon tungt. så det blir till att få henne i säng först och sen ta itu med den stora. separationsfas kanske? hon vill hela tiden ha koll på vart alla är. "mamma e dä" "flisan dä", "pappa dä" så pekar hon på oss om vi är i samma rum eller mot det rummet där vi befinner oss och sen om någon av oss inte är hemma och om alla andra vi pratar om är "dä" så pekar hon mot fönstret. nu ska jag googla lite om separationsfaser!premiär

idag blev det premiärsittning för flisan. en liten stund fick hon sitta i en matstol och hon klarade det galant.hörlurar ska det va´

hörlurarna skulle vara på när pricken åt dagens mellanmål. en diss till pappan som spelade gitarr och sjöng. flisan lyssnade dock med ett stort leende på läpparna.jag ger mig...

tyckte inte att flisan, 3.5 månad kräktes så mycket men jag ger mig. antal bodys på en vecka var 15 stycken och därtill kan vi lägga några klänningar och haklappar som räddar bodyn en del av dagen i alla fall. hoppas flisan slutar kräkas så mycket när vi börjar med mer fast föda.stadsbiblioteket

igår mötte jag & pricken upp l & l (mor & dotter) på stadsbiblioteket här i malmö. klockan 10 en vardag är nog ingen hit för ett besök där för det var så mycket förskolebarn. nästa gång får vi gå på eftermiddagen. lånade några böcker till pricken. jag hade tänkt att vi skulle låna någon maxbok och så en bok om fordon men fann inget av det. en tottebok fick följa med och någon bok om hinkar och spadar så här inför våren. vi får nog gå och köpa en bok om fordon så att hon lär sig särkilja olika fordon, just nu är allt traktor.  

(tog några foton med mobilen men jag får inte över dem i datorn. förstår inte vad problemet är men ska höra med sambon ikväll.)


förvirrat

thyra & thea är barnens andranamn och jag tänkte att det kunde passa till bloggen. jag blir dock helt förvirrad över vem som är vem och måste alltid tänka till. pricken & flisan faller sig mer naturligt då vi faktist kallar dem för det. har ändrat i alla inlägg och hoppas på att jag inte skapar förvirring.


helgen

i lördags packade pricken sin kånken för övernattning hos farmor och farfar. sambon skulle på fest och sen repa inför en spelning på söndagen. jag och flisan hade en mysig lördag då vi slapp diska utan satte fredagens disk i diskmaskinen och körde igång den för första gången (äntligen diskmaskin!), organiserade i köksskåpen, bajsade ända upp till armhålorna och så ett skönt bad på det. ni kanske förstår själva vem som stod för vad!

 liten tjej på väg till farmor & farfar.


fredagsvikt

har varit jättedålig på att uppdatera men vi har haft mycket på dagordningen. blir en snabb update nu för snart kommer barnens kusiner på besök och jag sitter fortfarande i morgonrock. får ta tag i bloggandet i helgen.


fredagsvikt: 87,9 (-0,6)


jag är inte överdrivet nöjd med mig själv för jag har slarvat massor men är glad att det går neråt.