ensam hemma

borde sova men är ensam hemma med två sovande barn. efter att sambon nattat pricken så cyklade han iväg för att träffa några vänner. strax därefter somnade flisan så nu har jag huserat själv här i hemmet sen 20. då passar jag på att se familjen annorlunda utan kommentarer om hur dåligt programmet är samtidigt som jag viker tvätt. inser snabbt hur tråkig jag är så då ringer jag en vän och pratar lite skit, vilket jag nästan aldrig hinner nuförtiden och sen blir det mer bokläsning. 

i torsdags fick jag tips om att det ligger en öppna förskolan ung. 10 min härifrån. idag gick jag och pricken dit med tipsaren och hennes bedårande dotter. det var så trevligt. härlig personal, fina lokaler, superbra sångstund och bra öppettider. så nu tänker jag att vi ska börja gå dit regelbundet. det är så skönt att det ligger så nära för då kan jag, när jag ska vara hemma med båda barnen själv, bara packa ner dem och dra dit en sväng. de öppna förskolorna vi gått till tidigare blir snabbt fulla så då måste man komma tidigt för att få plats. sådant är trist - särskilt om man promenerat 30 minuter för att ta sig dit.

update: pricken blev snabbt frisk. hög feber en dag och sen var den som bortblåst. gnällig var hon på förmiddagen i lördags men vi gick på kalas så glömde hon bort det också.


skitbra bok

det var längesen jag hade ork att läsa en bok. började läsa sara kadefors bok, borta bäst för några dagar. jättebra bok och suverän när man har småbarn eftersom det är väldigt korta kapitel. den här helgen har sambon många gånger fått höra: jag ska bara gå på toa och sen så snor jag åt mig ett kapitel i boken.


           Se hela bilden                  Se hela bilden                          Se hela bilden                      Se hela bilden                          Se hela bilden                       


det bästa man har...

det bästa man har det sätter man på bordet säger alltid min mamma. 

vi kör med: det bästa man har det lägger man på bordet.
3 månader och vill vara med överallt.

febrig flicka

jag skrev ju att det var f som i fredag. jag lägger till febrig flicka. efter 4 timmars vila vaknade pricken med 39,9 i feber. gav henne lite febernedsättande och sen fick hon lite mellis med utspädd juice och ostmacka. därefter blev det prickens favoritsysselsättningen - komma med en bok, lämna fram boken och säga tack och sätta sig till rätta i mammas eller pappas knä och sen läsa, peka och berätta. mysigt! efter middagen som hon inte alls åt så mycket av så kollade vi för en gång skull på en dvd - film för de minsta - vilda bebin och någon film om en gris som vill flyga. lilla pluttan satt nästan och somnade så jag gick och hämtade snutten och nappen och gjorde välling (som hon ratade) och sen så somnade hon i min famn. det har hon inte gjort sen hon var liten bebis.igår var det fullt ös!
tröja: arvegods

röda byxor: polarn o. pyret

strumpor: h&m
f som i fredag

dagen startade med fredagsvikten. jag steg upp med flisan vid 07:30 och efter blöj- och klädesbyte (vilken blöja jag än testar så kissar ungen så mycket så blöjan räcker inte till. några tips?) så ställde jag mig på vågen. den visade minus ett halvt kilo (-0,5), vilket kändes fantastiskt för överdrivet duktig med maten har jag inte varit. jag har dock gått många och långa promenader. glad i hågen skrev jag en lapp till sambon om kaffe- och äggkokning och sen packade jag ner flisan i vagnen och så tog vi oss en 45 minuters morgonpromenad. på vägen hem köpte vi med fredagsfrallan. när vi kom hem hade resten av familjen vaknat och pricken hade fått sig lite välling. efter frukosten löste började jag och mannen lösa tidningens fredagskorsord medan pricken lekte lite för sig själv och flisan låg och sov. efter ett tag blev pricken lite gnällig och hon var alldeles varm. febern stannade på 39,1. efter 2 skedar lunch och lite vatten satte jag henne i sängen och hon la sig direkt ner och sover nu sött. hoppas hon mår lite bättre när hon vaknar.


dagens minibebis

när flisan låg i magen blev hon minibebisen eftersom jag redan hade en liten bebis. nu har bebisen fyllt 1 år och är väl mer ett barn. dock är det viktigt att inte glömma att hon fortfarande är väldigt liten, vår lilla pricken. flisanbebisen kommer aldrig bara vara bebis utan kommer alltid att vara vår lilla minibebis.body: lindex
"genomskinliga" strumpbyxor: h&m
hakklapp: Gaia & Ko
snutte: pingu (present)


badkruka till badanka

i flera månader har det varit skrik och gråt vid baddags som alltid fått bli duschning i någons famn. helt plötsligt från ingenstans så märkte jag hur thea tyckte att det var spännande med vattnet när jag skulle tvätta henne efter maten. hon ville nästan hoppa i dskhon. så fort som bara den tog jag av blöjan och sen så blev det bad i diskhon med mycket plask och skratt. efter det har det gått bättre och bättre att bada i baljan med
(g)ankorna och båten. extra mysigt är det när man får på sig en stor badrock efteråt.

 

                                      


kusinkalas

kusinen fyllde 4 år igår och det firades med taccos och tårta. i våra paket låg tröja från åhlens i ekologiskt bomull och ett bamsebingo. svägerskan blev väldigt glad över bamsebingot med tillhörande dvd-skiva där bamse och hans vänner sköter utropen. perfekt eftersom det nyligen fötts en minikusin (syster till födelsedagsbarnet). amning  av bebis och aktivering av 4-åring med bamsebingo verkar vara en perfekt kombination tänkte jag när spelet inhandlades i höstas på gekås i ullared.tröja - åhlens

         

pricken ritade en liten teckning till kusinen.


mockasin på vift

snart ska vi iväg på kalas och jag hittar bara en mockasin. strumpbyxor kräver moccasiner på fötterna för en liten tjej som precis lärt sig gå.moccasin från lindex


bärsele

funderar på att klicka hem en beco gemini bärsele. den är dyr men verkar så himla bra. nu har vi en ergo baby och den är jättebra till pricken 14 månader. jag köpte till en babyinsats för att kunna använda den med flisan men jag får inte till det.

beco geminin är liksom ergon, en ergonomisk bärsele men man behöver ingen extra insats till små bebisar och man kan bära barnet framåt (det går inte med ergon). det är visserligen inte ergonomiskt för barnet att bära framåt men små stunder tror jag inte skadar. med babybjörns bärsele kan man också bära barnet framåt och den är betydligt billigare men jag får så ont i ryggen av den. vi lånade en babybjörn när pricken var bebis och det gick ganska bra första tiden men sen när hon blev lite tyngre så var den inte alls bra.

Ska jag eller ska jag inte?Beco Gemini Paige-Beco Gemini bärsele sele Paige

bild lånad från eden baby


bebisvikt

fredagsfrallan blev inställd då sambon tog med sig pricken och gick på lunchdejt istället. jag faller lätt för frestelser men det känns skönt att skippa frallan och äta lax till lunch istället.

igår var jag och minibebisen på mammagrupp på bvc. söta bebisar och trevliga mammor. flisan hade gått upp 400 gram på 3 veckor vilket känns ganska lite men hon hade växt desto mer på längden.

bebisvikt: 5440 gr
bebislängd: 60 cm


fredagsvikt

Varje fredag innan det är dags för fredagsfrallan så tänker jag bjuda på min vikt (förhoppningsvis minskning).

Första graviditeten vägde jag nästan 100 kg och sen när pricken ploppat ut så gick jag ner till 85 kg på några veckor. Sen stod det still och när jag på allvar skulle ta tag i det då blev jag på smällen igen. Den här gången så låg jag där precis under 100 kg men kilona gick inte bort när flisan väl föddes utan de stannade på 95 kg.

Jag kämpar med vikten men jag bantar inte överdrivet för jag vill att det ska hålla i längden. Jag satsar på regelbundna måltider, inte överdriva portionerna,  promenader och frukt om jag blir sugen på något på kvällen. Vi har ett gym i källaren där vi bor så jag ska börja träna där. Jag tycker att jag borde klara av 1 kg i veckan men det kanske är för mycket.

Dagens vikt: 89 kg

Att jag bloggar om vikten ser jag som en sporre att gå ner och får på pränt vad jag faktiskt åstadkommer. För det är inte jätteroligt att skriva ner de där tunga siffrorna.


        Thea 6 veckor                Thyra 6 veckor

första graviditeten: pricken 091201                 andra graviditeten: flisan 101129


                                  (barnen är 6 veckor på bilden)


städtorsdag

Vi har infört städtorsdag här i hemmet men idag såg det lite mer ut så här.                             

gammelmormor

Gammelmormor (sambons mormor) fyller 86 år idag så jag klädde på ungarna lite finkläder, packade ner dem i vagnen och sen bar det iväg på en blåsig promenad hem till henne. På vägen köpte vi med oss lite frallfika i affären och sen gick vi förbi ett konditori (som vi inte visste fanns) och jag blev väldigt semlesugen. Som tur var så lyckades vi skramla ihop 60 kr till varsin semla. Till pricken hade vi köpt vindruvor i affären och jag inser att jag borde nog hållt mig till vindruvor jag också. Så frågan är om det var sån tur att de där lösa pengarna fanns i plånbok och jackfickorna. 

Sprattelgumman flisan, 2,5 månad

prickig klänning och strumpbyxor - h&m

randiga strumpor -  polarn o. pyret

 

 pricken med sin älskade röda bil, 14,5 månad

randig klänning - ärvt av kusinerna

prickiga strumpbyxor - polarn o. pyret


röda skor

Att gå runt i ett par för stora röda skor gick bra vid 13 månader. Sen dröjde det en månad till innan pricken valde bort krypandet och gick både med och utan skor på.