100 dagar

100 dagar kvar till nyårsafton är det tydligen idag. Jag kör 100 dagar utan kolsyra. Jag dricker nästan aldrig kolsyra längre men hjälp vad gott det kan vara med ett glas coca cola ibland. Numer så händer det kanske två gånger i månaden att jag dricker läsk eller kolsyrat vatten så det känns inte som en jättestor utmaning att skippa det helt fram till nyår. Så ska över helgen tänka ut något som känns mer som en utmaning. Återkommer med det på måndag.

Varför jag inte dricker kolsyra kommer i ett annat inlägg.


7:12

7:12 vaknade Lovisen = sovmorgon!?!


Senaste tiden har båda barnen vaknat runt 6 och det tycker jag är alldeles för tidigt. Ava är idag tillbaka i gamla takter och sover fortfarande. Nu blir det morgonkaffe medan Lovisen leker på golvet.

Vädret ser härligt höstigt ut så när Ava vaknat och fått i sig morgongröten så beger vi oss ut på power walk.PussIdag har jag och Lovisen haft en mysdag här hemma. Efter att vi lämnat Ava på förskolan gick vi hem och Lovisen somnade på stört. Hon är förkyld. Efter 2 timmars sömn blev det mys och jag lärde henne att pussas. Säger jag puss så lutar hon sig framåt och öppnar munnen. Innan hämtning av storasyster vid 15 blev det en timmes promenad. Lovisen sov gott i vagnen och jag fick välbehövlig motion.
                                    

Shoppat

Handlar nästan aldrig på H&M men Ava var i stort behov av en overall till vintern. Fick en rabattkupong på 20 % av en vän så då fick det bli denna fina lila overall från H&M. Skidvantar var hon också tvungen att ha. Det var 20 % på ett köp så jag var bara tvungen att köpa lite baskläder och en fin klänning till Lovisen. 


                                   Skidvantar


Har länge letat efter svarta strumbyxor och tröja. Perfekt att ha till alla kjolar och ärmlösa klänningar som vi fått ärva. Jag gillar inte när det är sockersött så med svart som matchning blir det lite tuffare. 

  
                           Body         Leggings


Jag var bara tvungen att köpa dessa. Perfekta förskoletröjor för bara 29:50 styck. Ava har haft samma kläder sen förra hösten och snart kommer Lovisen kunna ha de kläderna så det behövs lite mer i garderoberna.


                        Farfarströja           Farfarströja


 Denna klänning med ett par röda strumpbyxor blir perfekt till jul för lilla Lovisen.

                                      Klänning     Lekplatshäng
Härligt solig fredag och vi har varit ute nästan hela dagen. Vi tar verkligen till vara på dessa soliga dagar för snart byts de ut mot kalla och regniga dagar.

Bäst att vänja sig

 

Hämtade hem en Ava med sår på näsan. Hon hade gått in i ett buskage och kommit ut sårig. Första inskolningsdagen trillade hon och skrapade upp kinden på gruset. Vad gör väl lite sår på vägen mot hur allt fungerar.

För tänk vad mycket barnen ska lära sig och visst ska vi föräldrar guida men varje gång vi är där direkt och ska förmana och hjälpa till så hindrar vi dem i deras utveckling. De är kapabla till så mycket mer än vad vi tror!


FörskolanAva och jag på väg till förskolan

 

Förra veckan började Ava på förskolan. Det blev en snabb och intensiv inskolning. En och en halv dag med pappa i bakgrunden och sen sista halvdagen var jag med en timme och sen var hon där själv i två timmar. Hon trivs som fisken i vattnet. Självklat kan det komma bakslag men just nu så springer hon in till "alla barnen" och bryr sig knappt om att vinka hej då.


Liten


Fredagsvikten


Fredagens vikt stannade på 80,6.

Jag är nöjd! Målet efter sommaren var 80.


7 kilo kvar till innan jag blev gravid mars 2009

20 kilo ner från förlossning 29/11 2010 

14 kilo ner sen januari 201121 månaderAva

Älskar att prata, sjunga, åka rutschkana, läsa bok, räkna 123456789, äta